Напад врз турските здруженија во Шведска

Полициските патроли кои дојдоа на местото на настанот по техничкото испитување започна истрага

386906
Напад врз турските здруженија во Шведска

Врз Турското културно здружение во Бреденг во близината на Стокхолм беа фрлени две звучни бомби.

Потпретседателот ан здружението Музфер Ташкин рече дека ова е трет напад на кој беа изложени во последните три месеци и дека во сите три напади беше нанесена материјална штета.

Ташкин додаде дека здружението се наоѓа во подрумскиот кат на една зграда чии жители се исплашија од звучните бомби и ја информираа полицијата за нападот.

Полициските патроли кои дојдоа на местото на настанот по техничкото испитување започна истрага.


Тагови:

Слични вести