Лавров ги повика САД на оперативна соработка во Сирија

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров истакна дека неговата земја е спремна повторно да ја започне соработката со американската армија, а како што рече за спречување да дојде до неочекувани и непожелни случувања во Сирија

378114
Лавров ги повика САД на оперативна соработка во Сирија

Русија ги повика САД на оперативна соработка во Сирија.

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров истакна дека неговата земја е спремна повторно да ја започне соработката со американската армија, а како што рече за спречување да дојде до неочекувани и непожелни случувања во Сирија.

Лавров наведе дека оперативната соработка со Вашингтон која е суспендирана треба да биде продолжена.

Рускиот министер за надворешни работи го додаде и тоа дека неговата земја ќе продолжи да му испорачува оружје на режимот во Сирија за помош во борбата против терористичката организација ДЕАШ (ИДИЛ).

 


Тагови:

Слични вести