Светскиот шумарски конгрес се одржува во Јужноафриканскиот град

„Шумите и луѓето: Инвестирање во оддржлива иднина“ гласи насловот на годинашниов конгрес

377501
Светскиот шумарски конгрес се одржува во Јужноафриканскиот град

Тема на годинашниов конгрес кој се одржува под покровителство на Организацијата за исхрана и земјоделство на ОН (ФАО) е „Шумите и луѓето: Инвестирање во оддржлива иднина“.

На конгресот учествуваат политичари, научници, претставници на граѓански организации и о сферата на шумарството од околу 100 земји од светот.

Учесниците на конгресот од различни аспекти ги разгледуваат проблемите и прашањата на шумарството, сето она што треба да се направи како и предлог решенијата.

Шумарскиот конгрес се одржува еднаш на шест години во различни земји во светот, а годинашниов се оценува за еден од најсеопфатните што беа одржани на тоа поле.


Тагови:

Слични вести