Самит на Советот за соработка на туркофонските земји во Астана

Утре во главниот град на Казахстан Астана ќе се одржи петтиот самит на Советот за соработка на туркофонските земји

344080
Самит на Советот за соработка на туркофонските земји во Астана

На состанокот на ниво на шефови на дипломатии Турција на петтиот самит на Советот за соработка на туркофонските земји, познат и како Турски Ќенеш (Турски Совет), ќе ја претставува министерот за надворешни работи Феридун Синирлиоглу.

На лидерскиот состанок пак Турција ќе ја претставува претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Исмет Јилмаз.

Годинашната тема на разговорите гласи „Соработка во сферата на информирањето и медиумите.“


Тагови:

Слични вести