САД ќе прифатат уште 300 сириски мигранти

САД кои досега оваа година примија илјада 300 мигранти истакнаа дека ќе примаат уште 300 Сиријци

343757
САД ќе прифатат уште 300 сириски мигранти

Со секој поминат ден расте бројот на сириските мигранти кои масовно продолжуваат да доаѓаат во европските земји.

САД кои исто така ја следат одблизу кризата со приливот од голем број илегални мигранти кон земјите од западна Европа истакнаа дека ќе го зголемат бројот на мигрантите кои ќе ги прифатат.

САД досега оваа година примија илјада 300 мигранти, а ќе примаат уште 300 Сиријци.

Изјавата од Вашингтонската администрација по прашањето пристигна по остварениот телефонски разговор помеѓу американскиот државен секретар Џон Кери и германскиот министер за надворешни работи Франк-Валтер Штајнмаер.


Тагови:

Слични вести