Ново уредување на регулативите во програмата обучи-опреми

Нападот на првата група на Фронтот Нусра врз коалиционите сили предводени од САД предизвика големо разочарување

343768
Ново уредување на регулативите во програмата обучи-опреми

Продолжуваат критиките на програмата обучи-опреми со која во рамките на борбата против ДЕАШ се предвидува обучување и наоружување на умерените сириски опозициони сили.

САД презеде иницијатива за надминување на проблемите во врска со програмата.

Американското министерство за одбрана Пентагон соопшти дека поаѓајќи од фактот дека од првата етапа на програмата не се стекнаа со очекувањата, ќе изврши ново уредување на програмата.

Во врска со содржината на уредувањето на новите регулативи на програмата не беше објавена никакво соопштение.

Нападот на првата група на Фронтот Нусра врз коалиционите сили предводени од САД, а кои беа обучувани против терористичката организација ДЕАШ предизвика големо разочарување.

Голем број приврзаници на опозицијата кои беа фатени како заложници предизвика намалување на бројот на приврзаниците на опозицијата кој беше недоволен.


Тагови:

Слични вести