Курди : нема што да барам во Канада

Таткото на несреќниот Ајлан, Абдула го одби предлогот на Kанада за доделување азил

374539
Курди : нема што да барам во Канада

Tаткото на тригодишното дете Ајлан Курди кое удавено беше пронајдено на брегот кај Бодрум заедно со телата на другите бегалци од Сирија Абдулах Курди не го прифати предлогот на Канада за азил.

Абдулах Курди разочаран од загинувањето на неговото семејство во морето на пат кон грчкиот остров Кос од каде што требаше да се префрли во Европа рекол дека повеќе нема што да бара во Канада, каде живеела неговата сестра и која гарантирала за нив, и дека се враќа во своето родно Кобане во Сирија.

Канада претходно го одбила барањето на семејството Курди од Кобане за азил.

 


Тагови:

Слични вести