20 нови воздушни напади на коалицијата во Сирија и во Ирак

Бомбардирани биле целите на ДЕАШ во Васије, Кобане, Хасеке, Ракка и Алепо

371335
20 нови воздушни напади на коалицијата во Сирија и во Ирак

Силите на коалицијата предводени од страна на САД извршија 20 воздушни напади на цели на ДЕАШ во Сирија и во Ирак, од кои 13 во Ирак и 7 во Сирија.

Бомбардирани биле целите на ДЕАШ во Васије, Кобане, Хасеке, Ракка и Алепо.

Во меѓувреме пристигна информација дека терористичката организација ДЕАШ со возило натоварено со експлозив ги нападнала бегалците кои се обидувале да го напуштат Мари кај Алепо. Во нападот загинале 6 цивили а 4 биле ранети.


Тагови:

Слични вести