Израелската армија изврши напад на Голанската висорамнина

Израел соопшти дека во знак на одмазда против 4 ракетни напади до сриска страна врз северните делови на земјата бил реализиран топовски и воздушен напад на Голанската висорамнина

336314
Израелската армија изврши напад на Голанската висорамнина

Воздушен напад од Израел врз Сирија...

Израелската армија ги бомбардираше позиициите на сириската армија на Голанската висорамнина.

Како што се истакнува израелската армија извршила топовски и воздушен напад врз позициите на сириската армија на Голанската висорамнина.

Од страна на еден израелски хеликоптер биле погодени и дирекцијата за транспорт и зградата на губернијата на режимот на Асад во градот Кунејтра.

Во нападот била причинета штета во зградите.

Израел соопшти дека нападот бил извршен во знак на одмазда против 4 ракетни напади до сриска страна врз северните делови на земјата.

Израел за време на шестдневната војна во 1967 година окупира дел од Голанската висорамнина и го приклучи кон своите територии.

Меѓутоа претензиите на Израел кон Голанската висорамнина не се прифаќаат од страна на меѓународната заедница.


Тагови:

Слични вести