Нови 20 воздушни напади на коалиционите сили против ДЕАШ

Меѓународните коалициони сили реализираа 20 нови воздушни напади против терористичката организација во Сирија и Ирак

333275
Нови 20 воздушни напади на коалиционите сили против ДЕАШ

Силите на меѓународната коалиција предводени од САД ја продолжуваат борбата против терористичката организација ДЕАШ (ИДИЛ).

Коалиционите сили реализираа 20 нови воздушни напади против терористичката организација во Сирија и Ирак.

Во објавеното соопштение од Силите на обединетата партнерска задача на операцијата „Вродена решителност“ се истакнува дека коалиционите сили извршиле 3 воздушни напади во Сирија.

Нападите биле извршени во Хасеке и околината на Кобани.

17 воздушни напади врз цели на терористичката организација ДЕАШ (ИДИЛ) биле реализирани и во Ирак во кои биле погодени тактички единици на организацијата.


Тагови:

Слични вести