Во операциите на пакистанската армија убиени 65 милитанти

Пакистанската армија реализира операции на границата со Авганистан во кои биле убиени 65 милитанти

332088
Во операциите на пакистанската армија убиени 65 милитанти

Во операциите на пакистанската армија на границата со Авганистан беа убиени 65 милитанти.

Во реализираните операции во Северен Везиристан беа убиени 50 милитанти и беше уништено еден магацин за муниција.

Во операциите во Хајбер пак беа убиени 15 милитанти.

Во операциите кои што пакистанската армија ги започна во јуни 2014 година против Ел Каиде, Талибан и други радикални групи досега се убиени приближно 3 илјади милитанти


Тагови:

Слични вести