Поранешниот американски претседател Џими Картер боледува од рак

Картер ќе се хоспитализира во провинцијата Џорџија

325635
Поранешниот американски претседател Џими Картер боледува од рак

По операцијата на црниот дроб, поранешниот американски претседател Џим Картер го фати рак кој почна да се шири низ другите органи на телото.

90 годишниот Џими Картер во периодот од 1977 до 1981 година беше претседател на САД.

39-от претседател на САД Картер, откако ја напушти претседателската функција ја формираше фондацијата Картер со седиште во Атланта.

Фондацијата формирана во 1982 година претежно се ангажира за подобрување на здравствените услуги, демократијата и другите глобални проблеми.


Тагови:

Слични вести