Протести во Венецуела

Во првата половина на 2015 годна беа регистрирани 56 кражби

319747
Протести во Венецуела

Протести во Венецуела против зголемената корупција и политичкиот притисок на раководството.

Во рамките на грабежите во Каракаш беа притворени 60 лица, а едно лице загина. По овој настан опозицијата повика на општи демонстрации во земјата.

Демонстрантите на митингот во Каракаш демонстрираа против сиромаштијата и насилствата како и окончување на зголемениот политички притисок во последниот период.

Во последните денови во главниот град скоро секој ден беа забележани напади на камионите кои пренесуваа прехранбени производи и супермаркетите.

Во првата половина на 2015 годна беа регистрирани 56 кражби и 76 обиди за кражби.

Претежно насилствата во земјата потекнуваат од поделбата на храна со купони и недостаток на прехранбени производи во продавниците.


Тагови:

Слични вести