Голем број Палестинци одржаа протести во Рамалах и Ел Халил

Голем број Палестинци на одржаните протести во близина на Рамалах го осуди Израел.

311036
Голем број Палестинци одржаа протести во Рамалах и Ел Халил

На погребната церемонија на 18 годишното палестинско момче кое го загуби животот во огнот што беше отворен од страна на израелските војници на Западниот брег, учествуваат стотици Палестинци.

Голем број Палестинци на протестите во близина на Рамалах го осуди Израел.

Од друга страна и во градот Ел Халил (Хеброн) каде што се собраа приближно две илјади Палестинци дојде до судири помеѓу Палестинците и израелските безбедносни сили.


Тагови:

Слични вести