Силите на Асад извршија нов напад со нервен гас „хлор"

Силите на режимот во Сирија извршија нов напад со нервен гас „хлор“ во областа Џобар во источниот дел на главниот град Дамаск, под контрола на опозиционерите

308894
Силите на Асад извршија нов напад со нервен гас „хлор"

Силите лојални на сирискиот режим во областа Џобар во источниот дел на главниот град Дамаск која се наоѓа под контрола на опозиционерите, извршија напад со бомби со нервен гас „хлор“.

Голем број лица кои биле изложени на влијанието на отровниот гас биле префрлени во полски болници.

Силите лојални на Асад и претходно извршија напад на областа Џобар со нервен гас „хлор“ при што голем број лица беа изложени на негативното влијание на овој смртоносен гас меѓу кои се наоѓаа и деца.


Тагови:

Слични вести