Нов напад со нервен гас од режимот во Сирија

Силите лојални на Бешар Асад извршија нов напад со нервен гас хлор врз цивили во во областа Џобар и месноста Ајн Терма источно од главниот град Дамаск

347550
Нов напад со нервен гас од режимот во Сирија

Силите лојални на Бешар Асад во Сирија реализираа напади со нервен гас хлор врз цивили во областа Џобар и месноста Ајн Терма источно од главниот град Дамаск.

Како што се наведува цел на нападите биле голем број лица меѓу кои имало и деца.

Надлежни истакнуваат дека кај лицата кои биле префрлени во болница биле забележани симптоми како што се отежнато дишење, стеснување на зеницата и повраќање.


Тагови:

Слични вести