Контролата над аеродромот Аден повторно вратена од Хутите

Во претстојните денови се очекува Аден целосно да биде исчистен од шиитските сили

380993
Контролата над аеродромот Аден повторно вратена од Хутите

Силите подржани од Саудиска Арабија во Јемен, ја вратија контролата над аеродромот Аден која беше во рацете на шиитските Хути.

Силите на Хутите беа приклештени во еден мал простор покрај крајбрежјето на Аден.

Во претстојните денови се очекува Аден целосно да биде исчистен од шиитските сили.

Во меѓувреме, конвојот со хуманитарна помош составен од 40 шлепери, по неколкудневно чекање на контролните пунктови, пристигнаа во Аден.

Воздушните напади на коалиционите сили врз градот Сана, предводени од Саудиска Арабија траеја скоро цел ден.


Тагови:

Слични вести