Емоционални моменти на комеморацијата на геноцидот

Единствена желба на учесниците на комеморацијата беше да не се заборави масакрот

379110
Емоционални моменти на комеморацијата на геноцидот

По повод одбележувањето на 20-та годишнина од геноцидот во Сребреница, во Австрија се одржа комеморација.

Изложбата на слики во Виена посветена на Бошњаците кои беа убиени во масакрот, наиде на големо интересирање.

Демонстрантите кои се собраа на Плоштадот на хероите (Heldenplatz) и одржаа комеморативен марш, го прочитаа соопштението за медиумите и оддадоа почит со едноминутно молчење.

За време на читањето на имињата на новоидентификуваните 136 жртви на геноцидот, беа доживеани емотивни моменти.
Единствена желба на учесниците на комеморацијата беше да не се заборави масакрот.


Тагови:

Слични вести