Приведени 40 членови на Муслимански браќа во Египет

Во градот Ел-Бухајра во делата на Нил беа приведени 40 лица членови на Организацијата Муслимански браќа (Ихван) за кои се тврди дека биле замешани во насилства за време на протестите

337330
Приведени 40 членови на Муслимански браќа во Египет

Египетскиот генерал Абдулфеттах Ес-Сиси кој изврши воен удар и неговата екипа со секој поминат ден се повеќе ги зголемуваат притисоците врз Организацијата Муслимански браќа (Ихван).

Во градот Ел-Бухајра во делата на Нил беа приведени 40 лица членови на Ихван.

За приведените се тврди дека биле замешани во насилства за време на протестите.

По извршениот воен удар во Египет на 3 јули 2013 година противниците на воениот удар и новинарите, а пред се лидерите и членовите на Организацијата Муслимански браќа (Ихван) често се подложени на самоволни притвори и апсења од страна на воената управа во оваа земја.


Тагови:

Слични вести