Завршува штрајкот на поштарите во Германија

Почнувајќи од идната година, платите на вработените во пошатата ќе се покачат за 1,7 насто

333442
Завршува штрајкот на поштарите во Германија

Штрајкот што го започнаа вработените во поштата, ќе заврши со договорот што се предвидува да се постигне меѓу работодавачот и синдикатот.

На крајот на 40 часовните преговори меѓу страните, беше постигната согласност на 140 илјади вработени да им се исплатат по 400 евра и почнувајќи од идната година, платите на вработените да се покачат за 1,7 насто.

Според претпоставките, како последица на штрајкот, германската поштенска компанија доживеа загуба од околу 30 милиони евра.


Тагови:

Слични вести