Бројот на загинатите во Пакистан се зголеми на 1233 лица

Околу 80 илјади лица поради високите температури се хоспитализираат во болниците

323208
Бројот на загинатите во Пакистан се зголеми на 1233 лица

Бројот на загинатите во Пакистан поради високите температури се зголеми на 1233 лица.

Температурата во Пакистан од 45 се намали на 34 степени.

Во Карачи се намалува температурата, а расте бројот на мртвите.

Бидејќи нема доволно место во болниците и мртовечниците, пациентите се соочуваат со големи тешкотии.

Околу 80 илјади лица поради високите температури се хоспитализираат во болниците.

Голем улога во зголемениот број на мртвите има прекинот на електричната струја кој некои денови достигнува до 14 часови како и честото прекинување на видата.

Како последица на преголемите горештини и високите температури изминатиот месец во соседна Индија умреа над 2 илјади лица.


Тагови:

Слични вести