428 бегалци спасени во Егејското море

Во 2015 година во Егејското море се спасени 8 733 бегалци

301717
428 бегалци спасени во Егејското море

Во последните три дена од страна на крајбрежната стража во Егејското море беа спасени 428 бегалци

Губернијата на Измир објави соопштение во врска со бегалците.

Во соопштението беше истакнато дека од 30 мај заклучно со 1 јуни во Бодрум беа спасени 316, во Дидим кај Ајдин 13, во Ајвалик кај Баликесир 51, во Чешме кај Измир 48 бегалци.

Според соопштението, во 2015 година во Егејското море се спасени 8 733 бегалци, а биле фатени 28 криумчари со бегалци.


Тагови:

Слични вести