Отворен граничниот премин Рефах

Рефах од денес во следните 2 дена ќе биде отворен но само во еден правец

290701
Отворен граничниот премин Рефах

Единствениоит излез на Газа кон светот,граничниот премин Рефах од денес во следните 2 дена ќе биде отворен но само во еден правец.

Граничниот премин Рефах беше затворен од јули 2013 година кога со воен удар беше соборен легитимниот претседател на Египет Мухамед Мурси. Рефах се отвораше единствено за хуманитарни причини.

Рефах се до денес беше затворен цели 86 дена, истакнуваат надлежните и додаваат дека околу 15 000 жители на Газа чекаат на ред за да поминат низ Рефах.


Тагови:

Слични вести