Презентација на воена сила пред Западот

250 воени авиони, хеликоптери и 12 000 војници учествуваа во едниот од најголемите руски воени маневри досега

289530
Презентација на воена сила пред Западот

Многумина маневрите ги коментираа како презентација на сила пред Западот.

Веднаш после воените маневри претседателот Владимир Путин во говорот акцентот го стави на воената моќ на земјата и на ударната сила на руската армија, што уште повеќе го поткрепи тврдењата за предизвикување на Западот.

Претседателот Путин рече дека Русија држи 27 насто од целокупниот светски пазар на оружје во своите раце и дека е втора воена сила во светот после САД. Минатата година Русија извезе оружје и муницијата во вредност од 15 милијарди 500 милиони долари, рече Путин и додаде дека руското оружје се извезува во 62 земји а со 91 земја Русија соработува на воен план.

Руските воени маневри започнаа дента кога започнаа маневрите на НАТО сојузниците во Северниот пол.

Русија во воените маневри употреби 700 видови оружје и опрема, воени авиони со долг дострел гаѓајќи измислени цели во Автономната република Коми.


Тагови:

Слични вести