Самоубиствен напад во Саудиска Арабија 19 мртви

Во самоубиствен напад на шиитска џамија во ел Катиф во источна Саудиска Арабија според првичните вести загинале 19 а десетици лица биле повредени

285170
Самоубиствен напад во Саудиска Арабија 19 мртви

Нападот бил извршен во време кога верниците го клањале џума намаз.

Министерството внатрешни работи на Саудиска Арабија ја потврди веста за самоубиствениот напад на џамијата во Ел Катиф и додаде дека деталите ќе бидат соопштени подоцна.

Полицијата покрена истрага за откривање на напаѓачите.

Сеуште ниту една организација не ја презеде одговорноста за нападот.


Тагови:

Слични вести