Авганистанската армија ги интензивира операциите против Талибан

Во рамките на операциите од петокот наваму се убиени 138 милитанти

278264
Авганистанската армија ги интензивира операциите против Талибан

Организацијата Талибан која во последните три недели почна отпор и акции под наслов „Упорност“, како резултат на операциите што беа извршени, беше изложен на голем удар.

Министерството за внатрешни работи на Авганистан соопшти дека безбедносните сили извршија операции против силите на Талибан во над 10 општини.

Во рамките на операциите од петокот наваму се убиени 138 милитанти, 83 беа фатени повредени, а исто така беа уништени експлозивите поставени по патиштата за Баглан и Кандахар.

Портпаролот на Талибан во соопштението пак го изнесе тврдењето дека во операциите загинале 22 војници.


Тагови:

Слични вести