Во шпанскиот гард Севиља се сруши воен авион

Во авионот се наоѓаа 8 или 10 лица и според претпоставките, сите загинале во несреќата

268759
Во шпанскиот гард Севиља се сруши воен авион

Во шпанскиот гард Севиља се сруши воен авион.

Воениот авион од типот Ербас А400М се сруши на 1.5 км оддалеченост од најинтензивните аеродром Сан Пабло.

Шпанскиот премиер Маријано Рахој рече дека во авионот се наоѓаа 8 или 10 лица и според претпоставките, сите загинале во несреќата.

По несреќата, аеродромот беше затворен за летови.


Тагови:

Слични вести