Убиен портпаролот на Ал Каеда

Заедно со портпаролот беа убиени синот и уште шест милитанти на Ал Каеда

266438
Убиен портпаролот на Ал Каеда

Убиен портпаролот на Ал Каеда за Арапскиот полуостров, Насир Бин Али Ал Анси кој ја прифати одговорноста за нападот на француското сатирично списание Шарли Хебдо.

На видео снимката што беше објавена од страна на организацијата беше истакнато дека портпаролот Ал Анси беше убиен од страна на американските беспилотни летала во јеменскиот град Мукала.

Заедно со портпаролот беа убиени синот и уште шест милитанти на Ал Каеда.


Тагови:

Слични вести