Реакции од Азербејџан против САД и Групата Минск

Неприфатлива е употребата на изразот Народот на Нагорно Карабах

259713
Реакции од Азербејџан против САД и Групата Минск

Реакции од Азербејџан против САД и копретседателите на Групата Минск на ОБСЕ.

Во соопштението што беше објавено од страна на Азербејџанското министерството за надворешни работи беше истакнато дека неприфатлива е употребата на изразот Народот на Нагорно Карабах од страна на Министерството за надворешни работи на САД и копретседателите на групата Минска на ОБСЕ бидејќи тоа се окупирани територии.


Тагови:

Слични вести