Вулканот Калбуко и се заканува на областа

Вулканската кал Лахар уништува се пред себе

250376
Вулканот Калбуко и се заканува на областа

По активирањето на вулканот Калбуко во Чиле, вулканската кал и се заканува на областа.

Вулканската кал Лахар уништува се пред себе.

Дрвјата и рибниците наидоа на голема штета од вулканската кал.

Сопствениците на рибниците од властите бараат рибите со контејнери да се пренесат ви други подрачја.

Течението на вулканската кал тече во реките.

Реката Рио Бланко во гратчето Пуерто Монт беше покриена со вулканска пепел и кал.

Вулканот Калбуко кој по период од по 43 години повторно се активираше важи за еден од најопасните во Чиле.

По ерупцијата на вулканската пепел и исфрлање гасови, околу 2 илјади лица кои живеат во близината на вулканот, беа евакуирани од подрачјето.


Тагови:

Слични вести