Благодарност од Шведска на Палестина

Министерката Валстром во писменото соопштение рече дека заробениците ги спасивме со успешна операција

250257
Благодарност од Шведска на Палестина

Шведската министерка за надворешни работи Маргот Валстром изрази благодарност на Палестина за ангажираноста за пуштање на слобода на двајцата шведски граѓани кои се држеа во заложништво во Сирија.

Во писменото соопштение по пуштањето на слобода на шведските граѓани, министерката Валстром во писменото соопштение рече дека заробениците ги спасивме со успешна операција. Посебно им благодарам на Палестина и Јордан за нивната ангажираност и учество во операцијата.

Во соопштението не беа објавени информации во врска со времено и од чија страна беа киднапирани шведските граѓани.


Тагови:

Слични вести