100 годишнината од десантот на Анзаците

Генерал-полковникот Атилла Ѓулан во рамките на посетата постави венец на бистата на Ататурк

247322
100 годишнината од десантот на Анзаците

Привршуваат подготвителните активности во Австралија по повод 25-ти април, 100 годишнината од десантот на Анзаците.

Уште отсега стартува официјалната церемонија во главниот град.

Генерал-полковникот на воздушните сили Атилла Ѓулан, командант на одделот за логистичка поддршка при Генералштабот по повод учеството на свечената манифестација отапува за австралискиот главен град Канбера.

Генерал-полковникот Атилла Ѓулан кој на свеченоста ќе учествува во својство на официјален претставник на генералштабот на РТ, во рамките на посетата постави венец на бистата на Ататурк.

Нешто потоа Ѓулан заедно со делегацијата во негова придружба посадија дрвја на зелената површина пред бистата


Тагови:

Слични вести