Убиен челник на Ел Каиде во Јемен

Американски беспилотен авион го усмрти челникот на Ел Каиде во Јемен Ибрахим ер Рубајс во Хадрамат

236988
Убиен челник на Ел Каиде во Јемен

Веста за убиството на Рубајс ја соопшти Ел Каиде на Твитер велејќи дека американски беспилотен авион го погодил возилото на Рубајс кое во тој момент се движело во градот Хадрамут.

Рубајс во 2006 година бил пуштен од затворот Гвантанамо и поседувал пасош на Саудиска Арабија.

САД имаше издадено потерница за Рубајс на 5 милиони долари.


Тагови:

Слични вести