Авионска несреќа во САД 7 загинати

Сите 7 патници и членови на екипажот загинале во несреќата на приватен авион кој што полетал од аеродромот во Индијанополис

230562
Авионска несреќа во САД 7 загинати

Сите 7 патници и членови на екипажот загинале во несреќата кога приватен авион кој што полетал од аеродромот во Индијанополис паднал кусо време после полетувањето во околината на градот Блумингтон.

Веста за паѓањето на авионот ја соопшти Федералната воздухопловна дирекција на САД.

Авионот превезувал спортисти и тренери на Американската универзитетска спортска федерација кои што се враќале од кошаркарски турнир.

Надлежните соопштија дека истрагата за откривање на причината за паѓањето на авионот е во тек.


Тагови:

Слични вести