Поддршка од Тунис на Палестина

Тунис беше домаќин на „Светскиот социјален форум“

286272
Поддршка од Тунис на Палестина

На форумот учествуваа претставници на околу 5 илјади Невладини организации од 121 земја во светот и разговараа за тероризмот, миграциите, прашањата во врска со загадувањето на животната средина и човековите права.

Форумот кој започна во вторник, заврши вчера со марш во знак на поддршка на Палестина.

Илјадници граѓани на Тунис кои излегоа на улиците, маршираа во знак на поддршка на Палестина.

На улиците на Тунис се вееја знамињата на Палестина, додека демонстрантите со слоганите што ги извикуваа и транспарентите кои ги носеа, упатија повик до меѓународната заедница за поддршка на процесот на формирањето на независна Палестинката држава.


Тагови:

Слични вести