Боко Харам киднапира над 400 жени и деца во Нигерија

Очевидци изјавиле дека терористите првин насилно собрале околу 500 жени и деца, потоа убиле 50 од нив а останатите ги киднапирале

280450
Боко Харам киднапира над 400 жени и деца во Нигерија

Во Нигерија продолжува теророт на Боко Харам.

Терористичката организација Боко Харам која врши вистинско крвопролевање во Нигерија киднапира над 400 жени и деца во Дамасак.

Дамасак кој доскоро беше во рацете на Боко Харам пред извесно време беше заземен со заедничка воена акција на воените единици на Нигер и Чад.

Очевидци изјавиле дека терористите првин насилно собрале околу 500 жени и деца, потоа убиле 50 од нив а останатите ги киднапирале.

Боко Харам во декември имаше киднапирано над 200 жени и деца во Нигерија.


Тагови:

Слични вести