Блискиот исток под влијание на врнежи од снег

Иљадници бегалци од Сирија сместени во тенките шатори без огрев и затоплување се борат со студот

226778
Блискиот исток под влијание на врнежи од снег

Неповолните зимски услови злавладееја во поголемиот дел од Блискиот исток.

Јордан неколку дена е под влијание на обилни снежни врнежи.

Сообраќајот се одвива оптежнато во главниот град Аман и во уште неколку града во внатрешноста каде владеат вистински зимски услови. Прекини има и во воздушниот сообраќај.

Температурите на воздухот се движат околу нулата.

Снегот кој исто така наврна во Либан го парализира животот.

Сепак зимата најмногу ги погоди бегалците од Сирија сместени во бегалските кампови во северните предели на Јордан.


Тагови:

Слични вести