Нигеријската армија го одби нападот на групата Боко Харам

Во нападот во кој напаѓачите беа изложени на воздушно бомбардирање, загинаа над 100 милитанти

197073
Нигеријската армија го одби нападот на групата Боко Харам

Нападот на милитантите на Боко Харам во Маидугури, главниот град на провинцијата Борно во западноафриканската земја Нигерија беше одбиен.
Според соопштението објавено од страна на министерството за одбрана, во нападот дел од милитантите на Боко Харам биле убиени, а дел повредени и биле фатени.
Во соопштението меѓудругото беше истакнато дека беше запленето оружјето и муницијата на терористите.
Во нападот во кој напаѓачите беа изложени на воздушно бомбардирање, загинаа над 100 милитанти.


Тагови:

Слични вести