Продолжуваа нападите на силите на Асад во Сирија

Во нападот во близината на Дамаск загинаа 6 лица

162417
Продолжуваа нападите на силите на Асад во Сирија

Во воздушниот напад на сириската армија со барел бомби на едно место во близината на Дамаск загинаа 6, а 40 лица беа повредени.

Во нападот на подрачјето Ајн Терма кое се наоѓа под контрола на опозицијата, 3 од загинатите беа деца.
Во нападот беа повредени 40 лица меѓу кои имаше бебиња и деца.
Во нападот беше срамнета со земја една 6 катна зграда, а голем број згради беа оштетени.
Во вчерашниот воздушен напад на силите на Асад северно од Алепо загинаа 45 лица.


Тагови:

Слични вести