Забрането емитувањето на ТВ канал Мубашир во Египет

Ал Џезира од Каиро, бирото на каналот Мубашир беше принуден да го пренесе во Катар

159002
Забрането емитувањето на ТВ канал Мубашир во Египет

По воениот удар на 3 јули 2013 година, Катар презеде активности за подобрување на односите со Египет кои беа пореметени, ТВ канал Ал Џезира го суспендира емитувањето на емисиите на Мубашир.

ТВ канал Ал Џезира, ги привлекуваше реакциите поради емитување програми против воениот удар на Сиси како и заливските монархии кои го подржуваа.
По воениот удар во Египет беше забрането емитувањето на ТВ канал Мубашир на Ал Џезира од Каиро, поради што каналот беше принуден бирото да го пренесе во Катар.
Режимот на воениот удар по затворањето на каналот упаси четири вработени во каналот, додека на спикерот на каналот во Катар во негов отсуство му изрече казна затвор од 15 години.


Тагови:

Слични вести