Продолжуваат судирите во Кобани

Од Кобани продолжуваа да се крева чад и се слушаат истрели на куршуми

154365
Продолжуваат судирите во Кобани

Курдските групи и Слободната сириска армија со тешко оружје ги бомбардираа целите на ИДИЛ.

Милтинатните на ИДИЛ одговорија со минофрлачи.
Воздушните сили на коалиционите сили предводени од САД исто така ги бомбардираа целите н ИДИЛ од воздух.
Во 4 посебни воздушни напади беше бомбардиран влезниот пат во Кобани.
По нападите беше истакнато дека значен дел од Кобани премина под контрола на курдските групи.
Интензивните судири можат да се видат и од турската граница.
На ридот каде што се наоѓаа претставниците на печатот паднаа голем број гранати.


Тагови:

Слични вести