Бомбашки напади во Ирак

Во вчерашната серија бомбашки напади во Багдад загинаа 4, а 17 лица беа повредени

154894
Бомбашки напади во Ирак

Според безбедносни извори, во експлозијата на бомба од рачна изработка во подрачјето Ал-Кераде загинаа 2, а 9 лица беа повредени.

Во експлозијата на експлозивот поставен на еден автомобилски пазар во Ал Хабибије источно од Багдад загина едно, а беа повредени 8 лица.

Еден офицер во подрачјето Сухејл северно од Багдад загина во експлозијата на бомбата што беше псоатвена во неговиот автомобил.
Од друга страна пак, пристигнуваат информации дека вчера паднале минофрлачки гранати во зелениот појас на Багдад каде што се наоѓаат зградите на Владата у странските дипломатско-конзуларни мисии.


Тагови:

Слични вести