Индија изврши проба на нова ракета

Од лансирната база Шарикота во провинцијата Андра Прадеш беше лансирана нова ракета

152745
Индија изврши проба на нова ракета

Пробата на ракетата која претставува модернизирана верзија на веќе постоечките била успешна.

Индиските медиуми пишуваат дека ракетата има посебно значење за вселенските летови со човечки екипаж.

Индија порано имаше поставено сателит на месечевата орбита кој собра податоци на постоење на вода на Месечината.

Освен тоа Индија во март годинава испрати вселенско летало за Марс и со тоа се приклучи кон земјите кои се повеќе се интересираат за Црвената планета.


Тагови:

Слични вести