Насилството на полицијата во САД врз црнците не се симнува од дн

Тамир Рајс загина од куршум испукан од полициски пиштол

147092
Насилството на полицијата во САД врз црнците не се симнува од дн

По обдукцијата на телото на 12 годишниот црнец во САД кој загина на 22 ноември дефинитивно беше утврдено дека загина од куршум испукан од полициски пиштол.

Тамир Рајс додека си играл во паркот во Кливленд беше убиен од страна на еден бел полицискипочетник.
Имено полицаецот во одбраната рече дека кога му се приближил на 12 годишниот Рајс помислил дека играчката оружје што ја држел во раката е вистинско.
Веднаш по настанот од видео снимките од камерите во околината можеше да се види дека 12 годишното дете револверот играчка во рацете го насочувал кон минувачите и дека била побарана полицијата.
По емитувањето на телефонскиот разговор, лицето кое се јавило на дежурната служба на полицијата 911 посочил на тоа дека оружјето во рацете на детето можеби е играчка, додека полицаецот кој пристигнал на местото, само две секунди откако се симнал од автомобилот, пукал во детето.


Тагови:

Слични вести