19 загинати во операција во Египет

Во рамките на операциите беа уништени 306 позиции на напаѓачите, беа запленети 3 складишта за оружје и голем број возила

186742
19 загинати во операција во Египет

Во рамките на операциите на египетската армија што ги презеде по нападите што беа извршени во регионот северен Синај, беа убиени 19 напаѓачи.

Портпаролот на армијата Мухамед Семир рече дека во рамките на операциите во северен Синај, Исмаилије, Димјат и Ед-Декалије беа притворени 249 осомничени.
Портпаролот Семир рече дека во рамките на операциите беа уништени 306 позиции на напаѓачите, беа запленети 3 складишта за оружје и голем број возила.
Во нападот што беше извршен на 24 октомври на еден безбедносен пункт во регионот, загинаа 30, а 31 лице беа повредени.
По нападот беше издадена инструкција за затворање на граничниот премин Рефах до втората наредба и во регионот беше прогласена 3 месечна вонредна состојба.


Тагови:

Слични вести