Прогласена 3 месечна вонредна состојба на Синајски полуостров

Бројот на загинатите во нападот се зголеми на 33 лица

170723
Прогласена 3 месечна вонредна состојба на Синајски полуостров

Прогласена 3 месечна вонредна состојба во египетскиот Синајски полуостров

Во вчерашните два посебни напади врз воените безбедносни пунктови На египетскиот Синајски полуостров, бројот на загинатите се зголеми на 33 лица.
Во несреќата беа повредени голем број војници.
Веднаш по нападите, во регионот беше прогласена 3 месечна вонредна состојба и полициски час од 17.00 до 07.00 часот наутро.
Претседателот Абдулфетах ес-Сиси со декларација прогласи тридневна жалост по повод загинатите кои загинаа ви бомбашкиот напад.
Од друга страна Египет го затвори граничниот премин Рефах со појасот Газа.
Во соопштението објавено од страна на египетското претседателство беше истакнато дека Високиот совет на вооружените сили ќе одржи состанок под претседателство на претседателот Сиси.


Тагови:

Слични вести