Мајкл Зехаф Бибо е лицето кое изврши вооружен напад во Отава

Зехаф Бибо истовремено е и државјанин на Либија

169722
Мајкл Зехаф Бибо е лицето кое изврши вооружен напад во Отава

Мајкл Зехаф Бибо се вика лицето кое изврши вооружен напад во Отава.

32 годишниот канадски државјанин нападот го извршил сам.
Зехаф Бибо истовремено е и државјанин на Либија.
Полицијата соопшти дека напаѓачот, пред да го изврши нападот се подготвувал да замине за Сирија.
Властите соопштија дека сеуште не располагаат со доволни информации за евентуалната поврзаност меѓу двата напади кои беа остварени во изминатата недела во Канада.
Во понеделникот, еден канадски граѓанин кој пред одреден период стана муслиман, со возилото прегази еден војник.
По нападот во провинцијата Квебек, во земјата беше прогласена алармантна состојба од највисок степен.


Тагови:

Слични вести