Соопштение од Белата Куќа

Белата Куќа во Вашингтон издаде официјално соопштение по повод ослободувањето на турските заложници

133883
Соопштение од Белата Куќа

И Белата Куќа во Вашингтон издаде официјално соопштение по повод ослободувањето на турските заложници во Ирак.

Во соопштението на Кетлин Хајден портпарол на Советот за безбедност на Белата Куќа се истакнува задоволство од ослободувањето на турските заложници и се додава дека заслугата за тоа им припаѓа на турските власти.Тагови:

Слични вести