Соопштение од Обама во врска со ИДИЛ

Американскиот претседател Барак Обама рече дека сеуште немаат одредена стратегија против организацијата ИДИЛ

107947
Соопштение од Обама во врска со ИДИЛ

На прес конференцијата во белата куќа, Обама рече дека САД сеуште нема одредена стратегија против ИДИЛ.
На прашањето во врска со тоа дали е потребна одобрени од Конгресот во случај на евентуална воена операција против ИДИЛ, Обама рече дека со развојот на стратегијата, ќе бидеме во постојан контакт со Конгресот. Мислам дека учеството на Конгресот во дискусиите ќе биде од големо значење и корист. На тој начин и Американците ќе можат да учествуваат во дискусиите, рече Обама.


Тагови:

Слични вести