Израелските напади често се насочени кон децата

Од почетокот на израелските напади на Газа досега загинеле над 300 деца

80603
Израелските напади често се насочени кон децата

Децата кои на било кој начин ги избегнале бомбите и смртта доживуваат големи психолошки трауми.

Лицата доброволно ангажирани во Газа како и стручните лица истакнуваат дека палестинските деца ја јакнат самодовербата и вољата за живот преку разните спортски активности.

Фудбалските и кошаркарските натпревари иако минимално и доста ретко сепак предизвикуваат насмевки на нивните лица.

Малиот Ибрахим Салех со својата скромна желба предизвикува силни емоции кај останатите. Малиот Ибрахим вели : Камо да имавме поголемо игралиште за да играме фудбал. Би било супер. Тука си играме но не секогаш бидејќи доста често овој простор е полн со луѓе.

Има многу што да се направи за палестинските деца.

Иљадници деца во Газа со голема надеж и исчекување очекуваат помош и разбирање за нивните мали и скромни желби.


Тагови:

Слични вести